Toate aceste acuzaţii au fost făcute publice în cadrul unei întâlniri avute cu subprefectul Pamfil Bercean, declaraţiile fiind făcute de către preşedintele Partidei Rromilor Baia Mare, Ştefan Balog.

“Vreau să aduc la cunoştinţă un caz foarte important şi care ne deranjează pe noi, liderii rromilor. De două luni am făcut o invitaţie specială către Prefectura Maramureş, către Consiliul Judeţean, dar şi către Primăria Baia Mare, care ne interesează cel mai mult. Am făcut o invitaţie către primarul Cătălin Cherecheş, să vină şi să facă o şedinţă cu toţi rromii din Baia Mare. Toţi rromii din Baia Mare se confruntă cu mari probleme pe care Primăria Baia Mare, sigur că da, le are în vedere.

Ştefan Balog a mai adăugat că aceste comunităţi de rromi nu sunt băgate în seamă, fiind consideraţi “nişte lăsaţi în urmă”: “Suntem aleşii lor şi trebuie să le respectăm drepturile. Se fac razii în zona Craica, Ferneziu şi celelalte zone. Şi acolo avem reprezentanţi, avem lideri, oameni care răspund de acea comunitate… Am dori ca Jandarmeria şi Poliţia să ne anunţe şi pe noi când au loc astfel de razii. Am vrea şi noi să fim acolo pentru că de multe ori se fac amenzi nefondate, neîntemeiate”.

“Sunt două chestiuni aici. De evacuat, ei vor fi evacuaţi oricum. De evacuat cei din locuinţele sociale care nu şi-au plătit taxele. Apoi, cei care s-au amplasat ilegal vor fi evacuaţi. Aşadar sunt câteva variante. O variantă în care cei din locuinţele sociale să îşi plătească utilităţile, respectiv să îşi demoleze clădirile cei care şi le-au construit ilegal. Starea de certitudine este că ei procedează nelegal”, a concluzionat edilul.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și