Până acum fuseseră validate candidaturile pentru Viorica Dăncilă, Klaus Iohannis, Theodor Paleologu, Dan Barna, Kelemen Hunor şi Mircea Diaconu. Odată cu validarea de marți, numărul oficial al candidaților pentru Cotroceni ajunge astfel la 14, pentru că li se adaugă Viorel Cataramă, beneficiar al unei decizii CCR.

Candidaturi validate marți
Potrivit Deciziei nr. 24/D/24.09.2019 publicate pe site-ul instituției, BEC a aprobat înregistrarea candidaturii și a semnului electoral ale lui Alexandru Cumpănașu pentru alegerile prezidențiale din noiembrie. BEC precizează însă că 39.914 de semnături prezentate de acesta ca aparținând unor persoane diferite conțin elemente de similitudine evidentă.

Și candidatura Ramonei Ioana Bruynseels a fost aprobată de către Biroul Electoral Central. „Conform procesului verbal din 22 septembrie 2019 au fost identificate 280.683 de semnături, din care 914 erau afectate de diferite lipsuri referitoare la semnătură sau data din declarația pe propria răspundere a celui care a întocmit lista de susținători, mențiuni privind localitatea de domiciliu, seria și numprul actului de identitate ori data nașterii acestuia. Totodată, s-a constatat că au fost depuse fotocopii ale unor file conținând semnături. În plus, 23.909 de semnături, aparținând unor persoane diferite, conțin elemente de similitudine evidentă.
În urma analizei s-a constat că Ramona Ioana Bruynseels îndeplinește toate condițiile prevăzute de Constituție. Totodată, s-a constatat că propunerea de candidatură este susținută de cel puțin 200.000 de alegători. BEC înregistrează candidatura doamnei Ramona Bruynseels la alegerile prentru președintele României din anul 2019”, se arată în motivarea deciziei.

Ramona Bruynseels și-a depus duminică, la BEC, candidatura de independent la alegerile prezidențiale, înregistrând peste 280.000 de semnături. Și Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei Măceșanu, și-a depus, duminică, la BEC, candidatura, în calitate de independent, la alegerile prezidențiale. El a reușit să strângă peste 230.000 de semnături.

Biroul Electoral Central a decis validarea candidaturii actorului și fostului ministru pentru românii de pretutindeni, Bogdan Stanoevici, la alegerile prezidențiale. Potrivit Deciziei nr. 21/D/24.09.2019, BEC a aprobat înregistrarea candidaturii lui Bogdan Dragoș Aureliu Marian Stanoevici la alegerile prezidențiale.

„Conform procesului verbal încheiat pe 22 septembrie 2019 au fost identificate 222.706 de semnături, din care 3.943 erau afectate de diferite lipsuri, respectiv semnătura din declarația pe propria răspundere a celui care a întocmit lista de susținători, semnătura susținătorului, mențiuni privind localitatea de domiciliu, seria și numărul actului de identitate ale acestuia. Totodată, s-a constatat că au fost depuse fotocopii ale unor file conținând semnături. În plus, 9792 de semnături care au fost prezentate ca aparținând unor persoane diferite conțin elemente de similitudine evidentă”, se arată în motivarea deciziei BEC.

Instituția precizează însă că Bogdan Stanoevici îndeplinește toate condițiile prevăzute de lege pentru intrarea în cursa pentru Cotroceni. Totodată, semnăturile eliminate de instituție nu afectează numărul necesar pentru înregistarrea candidaturii, respectiv 200.000 de semnături.

Biroul Electoral Central a validat, de asemenea, candidatura lui Cătălin Ivan în cursa pentru Cotroceni, cu precizarea că 55.924 de semnături conțin elemente de similitudine evidentă.

O altă decizie luată de BEC este aceea de înregistrare a candidaturii și a semnului electoral ale lui John Ion Banu pentru alegerea președintelui României din 2019.

„Conform procesului verbal, au fost identificate 222.457 semnături, din care 3661 erau afectate de diferite lipsuri. Totodată, s-a constatat că au fost depuse fotocopii ale unor file conținând semnături. În plus 12.854 semnături prezentate ca aparținând unor persoane diferite conțin elemente de similitudine evidentă”, se arată în decizia luată de BEC, cu precizarea că semnăturile menționate nu afectează numărul necesar de 200.000 de semnături, astfel că acesta îndeplinește toate condițiile necesare înregistrării în cursa pentru Cotroceni.

De asemenea, BEC a validat și candidatura lui Sebastian Constantin Popescu, cu mențiunea că „ au fost identificate 206.576 semnături, din care 232 erau afectate de diferite lipsuri. Totodată, s-a constatat că au fost depuse fotocopii ale unor file conținând semnături. În plus, 49.938 de semnături conțin elemente de similitudine”.

Și Ninel Peia a intrat oficial în cursa pentru Cotroceni, potrivit unei decizii luate de BEC.

„Conform procesului verbal din 22 septembrie 2019 au fost identificate 201.836 semnături, din care 1.215 erau afectate de diferite lipsuri. Totodată, s-a constatat că au fost depuse fotocopii ale unor file conținând semnături. De asemenea, 48.791 prezentate ca aparținând unor persoane diferite, conțin elemente de similitudine evidentă”, se mai arată în motivarea deciziei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și