La dispozitia prefectului, in data de 30 ianuarie, o comisie specializata a efectuat verificari in zonele amintite. Astfel, au fost constatate probleme mari pe paraul Baleasa din Salistea de Sus intre podul aval de manastirea Buleasa si confluenta cu raul Iza. O posibila viitura in zona pune in pericol 286 de gospodarii cu o populatie de 860 locuitori. De asemenea, pot fi afectate drumuri de acces cu pasarele de trecere si poduri, reteaua de alimentare cu apa si canalizare, duce la imposibilitatea interventiei in caz de incendiu sau probleme medicale ale cetatenilor.

Pe paraul Baleasa in Salistea de Sus este pe rol inca din 2008 investitia cu titlul "Lucrari de regularizare a paraului Baleasa (afluent al raului Iza) pe portiunea ce strabate intravilanul orasului Saliste de Sus, jud. Maramures". Investitia are o valoare de 11.274.000 lei.

De asemenea, prefectul Anton Rohian a analizat in comuna Bistra, punctul critic de pe raul Viseu, malul drept, unde a fost afectat drumul Judetean DJ 185 intre localitatile Bistra si Valea Viseului. Acest fapt pune in pericol singurul acces rutier in localitatea Valea Viseului. Afectarea acestui drum ar conduce la izolarea a 1.600 locuitori cu implicatiile socio-economice aferente.

"Intreg tronsonul este instabil si este evidenta tendinta de prabusire a malului cu afectarea integrala a drumul adiacent, care se poate produce la prima viitura pe raul Viseu. De aceea este foarte importanta executia lucrarii de consolidare de mal, pe raul Viseu in zona comunei Bistra. La ceea ce am vazut la fata locului exista riscul ca intr-o luna de zile localitatea sa fie izolata", a spus prefectul Anton Rohian.

Institutia Prefectului Judetul Maramures a facut in ultima perioada mai multe interventii catre ministrul delegat al Apelor, Padurilor si Pisciculturii, doamna Lucia Varga, prin care a solicitat alocarea urgenta de fonduri, in vederea demararii investitiilor necesare pe raurile din judetul nostru.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și