Trei magistraţi din Suceava şi Rădăuţi au fost săltaţi de mascaţi şi duşi la audieri la sediul central al DNA din Bucureşti. Unul dintre ei este chiar procurorul-şef Dumitru Dâmbu, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava.

Cei trei sunt suspectaţi de fapte de corupţie. Ei ar fi luat mită ca să dea soluţii favorabile în dosare de retrocedări de terenuri. Pe lângă bani, aceştia luau de la oameni chiar şi ouă şi găini. La audieri în Capitală au fost aduse mai multe persoane.

În acelaşi dosar mai sunt cercetaţi avocata Isabela Venga, şeful Serviciului Teritorial Suceava al Poliţiei de Frontieră Mihai Prelipcean şi omul de afaceri Costel Babiuc.

Unul dintre cei reţinuţi este Bogdan-Ilarion-Costică Bărbuţă, judecător la Judecătoria Rădăuţi, pentru săvârşirii mai multor infracţiuni, şi va fi prezentat cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile la Curtea de Apel Bucureşti.

El este acuzat de patru infracţiuni de trafic de influenţă din care una în formă continuată (2 acte materiale), complicitate la luare de mită şi şantaj, 3 infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinerea de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, dintre care una în formă continuată.

Pe lângă bani, aceştia luau de la oameni chiar şi ouă şi găini. La audieri în Capitală au fost aduse mai multe persoane.


Preluare: RomaniaTV.net

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și