Totul s-a petrecut în dimineața zilei de 26 septembrie 2015, lângă Biserica romano-catolică, la intersecția cu strada Plevnei.

În urmă cu doar câteva zile, firma care se ocupă de reabilitarea rețelei de apă-canal a montat un cămin de canalizare, după care au umplut golurile rămase în urma săpăturilor cu... pământ! Din cauza ploilor din ultimele zile, cel mai probabil că pământul s-a tasat, lăsând un gol imens sub asfalt. Astfel, drumul a cedat cu totul când un șofer mai puțin norocos a avut neșansa de a trece cu mașina prin acel loc.

Un martor al celor petrecute a relatat pentru Sighet 247 cum s-a produs totul: „Chiar unde s-a montat canalul în intersecție, lângă el a spălat ploaia pământul și nu s-a văzut golul de sub asfalt și astfel s-a rupt asfaltul sub autocamionetă”. Camioneta a fost scoasă cu greu din groapa imensă, circulația fiind blocată timp de câteva zeci de minute.

Modalitatea de realizare a lucrărilor la rețeaua de apă-canal, dar și ritmul în care acestea se efectuează, ridică numeroase semne de întrebare cu privire la calitatea acestora. Ba, mai mult, putem zice că firmele care se ocupă de lucrări, dar și administrația locală a municipiului, își bat joc de sigheteni.

Luăm ca exemplu în acest sens starea în care se află strada Dobăieș de câteva luni de zile încoace. Dacă nu ai știi despre ce este vorba ai putea crede că întreaga stradă a fost teatru de război: drumul este praf și pulbere iar locuitorii din zonă rămân doar cu nervii, cu mașinile stricate și cu casele stropite cu noroi.

Reamintim cititorilor că beneficiarul acestor lucrări este societatea Vital SA, distribuitorul zonal de servicii apă-canal. Această societate practică prețuri pentru serviciile prestate, printre cele mai mari din România. Astfel, sighetenii plătesc un preț de aproximativ 8 lei / mc de apă-canal.

Pozele au fost efectuate după ce muncitorii au umplut golul de sub asfalt cu balastru.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și