In poveste apare si Pavel Horj, actualul director al Directiei Silvice Maramures.

“Si numele sau este legat de taieri ilegale din aceasta parte a tarii. Intr-un raport al inspectoratului teritorial silvic se arata ca Horj Pavel a luat decizii care serveau drept paravan pentru punerea in valoare a masei lemnoase in mod nejustificat de o firma din zona. De altfel, Horj, recunoaste ca pentru muntii ramasi fara padure nu exista pedeapsa”, spun cei de la “Romania Te Iubesc”.

Toate masinile care trec pe Valea Tibaului au numere cu “val”. “Val” vine de la S.C. Valcanescu SRL, o firma care apare intr-un raport al Corpului de Control. Este mentionata aceasta firma de 40 de ori, cu un prejudiciu de sute de mii de euro. Corpul de Control face hartii, iar firma isi vede nestingherita de treaba in padure.

La dosarul anchetatorilor se afla si o intelegere care a fost semnata anul trecut inainte de campania electorala intre composesoratul Borsa al lui Mihali Matei si candidatul la Primaria Borsa, Mihali Toader. In document, membrii composesoratului se angajeaza sa il sustina pe candidat in lupta pentru primarie. Iar candidatul promite ca daca iese primar va da composesoratului 17.000 de hectare de padure.

Iar presedintele composesoratului se angajeaza sa-l improprietareasca pe viitorul primar cu minimum 2.000 de hectare din cele 17.000 pe numele unor persoane din familie. In plus, ii promite si 20 la suta din daunele cerute statului roman la CEDO. Mihali Toader a iesit primar.

In presupusa intelegere se stabileste ca primarul sa o pastreze in functie pe actuala secretara. In intelegere, pe langa mentinerea secretarei in functie, se mai cere inlaturarea Dorinei Danci din primarie, se mai arata in reportaj.

Pentru a urmări emisiuniea VIDEO, dați clic pe SURSA articolului.


Preluare: ZiarMM.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și