La fața locului, polițiștii au identificat o autoutilitară, încărcată cu lemn rotund esență fag, condusă de un bărbat de 33 de ani din Vișeu de Sus. Polițiștii au verificat legalitatea transportului materialului lemnos, constatând că există un aviz pentru materialul lemnos, dar polițiștii au stabilit deficiențe privind fotografiile cu materialul lemnos și la kilometrajul autoutilitarei, care nu au coincis cu datele implementate în aplicația SUMAL.

A fost solicitată intervenția unui inginer silvic din cadrul unui Ocol Silvic în vedere inventarierii materialului lemnos, constatând faptul că volumul materialului lemnos înscris în aviz nu corespunde cu cel inventariat de lucrătorul silvic.

Materialul lemnos în volum total de 12,63 mc, respectiv de 39 bucăți de esență Frasin în volum de 5,209 mc, 10 bucăți de esență Fag în volum de 4,195 mc, 1 bucată de esență molid în volum de 0,066 mc, 32 bucăți de esență Paltin de munte în volum de 3,203 mc a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor și predat în custodie Ocolului Silvic. De asemenea, autoutilitara a fost indisponibilizată prin sigilare de către tehnicianul criminalist.

Polițiștii continuă cercetările în vederea luării măsurilor legale care se impun.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și