Autorităţile îi sfătuiesc pe localnici să lase nimic la voia întâmplări, să-şi facă provizii de hrană şi apă pentru cel puţin două săptămâni şi să se aştepte la pene de curent şi drumuri blocate. Şcolile şi alte instituţii publice au fost deja închise.

„Ne pregătim pentru ce e mai rău şi sperăm la cel mai bun caz. Unii poate spun că exagerăm, că ar trebui să mai aşteptăm, să nu luăm decizii. Dar ultimul lucru pe care vrem să-l facem este să aşteptăm până în ultimul moment şi să fie oameni pe drumuri, la locul de muncă, la şcoală şi să încerce să meargă acasă”, a declarat Kirk Caldwell, primarul oraşului Honolulu.

De teama uraganului, locuitorii insulelor au lăsat magazinele fără stocuri de apă, conserve, baterii, laterne şi generatoare electrice portabile. De asemenea, sunt cozi la benzinării, unde oamenii fac plinul înainte să vină furtuna.

„Ne aşteptăm la vânt, ploi şi inundaţii care vor afecta tot statul”, spune David Ige, guvernatorul statului Hawaii.

Uraganul Lane a fost la un moment dat de categoria 5 - maximă -, dar în prezent a scăzut la 4. Vântul bate cu peste 200 de kilometri pe oră. În prezent, meteorologii se aşteaptă ca furtuna să se apropie la circa 160 de kilometri de Insula Mare, principala şi cea mai sudică insulă a arhipelagului Hawaii şi la 130 de kilometri de Oahu, cea mai locuită şi principala destinaţie turistică a arhipelagului.


Preluare: Digi 24

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și