"Sunt anumite lucruri pe care trebuie să le asigurăm cetățenilor noștri. Dacă lăsăm țara fără combustibil și destabilizam situația de aici, nu va fi de ajutor nimănui", a spus ea, adăugând că "nici Moldova, nici Ucraina, nici partenerii noștri occidentali” nu vor beneficia de o astfel de situație.

Liderul de la Chișinău a precizat, într-un interviu pentru adio Europa Liberă/Radio Liberty, că Occidentul înțelege situația în care se află țara sa: ”partenerii noștri din Occident înțeleg foarte bine care sunt vulnerabilitățile noastre și pe plan de securitate, și pe plan economic”.

Potrivit președintelui Republicii Moldova, conflictul din țara vecină a afectat situația economică a țării: "nu avem acces la piețele din Ucraina, Rusia și Belarus. Exporturile și importurile către aceste țări au fost blocate efectiv ca urmare a conflictului"

Sandu a menționat, de asemenea, dependența puternică a Moldovei de livrările de combustibil din Rusia.

"Ne putem permite să părăsim astăzi țara noastră fără gaz natural sau electricitate? Nu, nu ne putem permite, de dragul cetățenilor noștri și de dragul a 100.000 de refugiați ucraineni, inclusiv 50.000 de copii", a spus liderul moldovean.

Maia Sandu a vorbit și despre modul în care este afectată securitatea națională: ”evident, au crescut riscurile de securitate, pentru moment nu există indicii care să ne pună în gardă, care să vorbească despre un pericol imediat, dar e clar că suntem într-o zonă de instabilitate și e clar că avem vulnerabilități majore pe plan de securitate.”


Preluare: Antena3.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și