Pe parcursul săptămânii trecute, pompierii maramureșeni au executat 23 intervenții, din care câte 3 — incendii, 4 — alte intervenții, 3 — alte situații de urgență, transport de apă — 6, incendii de vegetație uscată — 4, protecția mediului — 1, întors din drum — 1 și 1 — salvări de animale. Media acțiunilor a fost de circa 3 pe zi.

De la începutul anului, personalul I.S.U. Maramureș a executat în total 2814 intervenții, cu o medie de circa 20 pe zi. Din total, acțiunile pe linie de pompieri au ajuns la 400 adică o medie de aproximativ 3 pe zi, iar cel al acțiunilor S.M.U.R.D. la 2414, cu o medie de circa 17 pe zi.

Și specialiștii Inspecției de Prevenire din cadrul I.S.U. Maramureș au avut o activitate susținută în ultima săptămână. Ei au efectuat 96 de controale din care 6 au fost controale de fond și 90 tematice.

Pe parcursul săptămânii trecute, au fost primite 3 cereri de aviz la incendiu și o cerere de autorizație de securitate la incendiu . A mai fost întocmită, de asemenea, o notificare privind transportul deșeurilor periculoase.

În aceeași perioadă, s-au efectuat 3 exerciții de alarmare/evacuare, la S.V.S.U. Vadu Izei, S.P.S.U. S.C. Italsofa România S.R.L. Baia Mare și la Liceul de Artă Baia Mare și 2 acțiuni de informare și sensibilizare, în cadrul campaniilor naționale "Vreau să fiu Voluntar" și o acțiune de informare preventivă "F.O.C.—Flăcările Omoară Copii" (etapa a II-a) și "R.I.S.C. — Renunță, Improvizațiile Sunt Catastrofale" , la Liceul de Artă Baia Mare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și