Accidentele s-au produs pe raza localităţilor Lăpuşel, Culcea, Borşa, Baia Mare (3) şi Vadu Izei iar cauzele generatoare au fost conducerea sub influenţa alcoolului, conducerea cu viteză excesivă, depăşirea neregulamentară, nepăstrarea distanţei regulamentare în mers şi neadaptarea vitezei la condiţiile de drum.

Evenimentele rutiere s-au soldat cu decesul a doi conducători auto şi rănirea a zece alţi participanţi la trafic ( doi biciclişti, ambii aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, patru pasageri şi patru conducători auto).

Exemple:
În noaptea de 27/28 decembrie, la ora 23:45 poliţia a fost anunţată că pe DN 18, strada A. I. Cuza din Borşa a avut loc un accident în urma căruia o persoană a decedat. Un tânăr de 26 de ani din Borşa a condus un autoturism spre Complexul Turistic şi din cauza vitezei excesive a părăsit carosabilul prin partea stângă, a trecut prin gardul unui cimitir, a distrus cinci monumente funerare şi s-a oprit pe un drum de acces din apropierea cimitirului. Şoferul nu purta centura de siguranţă şi a fost proiectat înafara autoturismului, unde a decedat.

Azi dimineaţă la ora 05:25 o autoutilitară condusă de un şişeştean de 50 de ani, însoţit de un pasager a pătruns în intersecţia dintre strada Fabricii şi strada Europa, fără să respecte regulile privind prioritatea de trecere şi a intrat în coliziune cu un autoturism care circula pe strada Europa. În urma impactului a rezultat decesul conducătorului autoutilitarei şi rănirea pasagerului şi a celuilalt conducător auto. Răniţii au fost transportaţi la spital şi au rămas internaţi pentru acordarea îngrijirilor medicale.
În ambele cazuri se fac cercetări iar la finalizarea acestora se vor propune soluţii legale.

Poliţiştii maramureşeni atrag atenţia tuturor participanţilor la traficul rutier cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulaţie. Activităţile derulate de poliţişti au ca scop salvarea de vieţi, viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile de drum fiind principalele cauza generatoare de accidente rutiere grave.
Viteza excesivă diminuează capacitatea de reacţie a conducătorilor auto mărind cu mult riscul şi consecinţele producerii unui accident.
Cu cât viteza este mai mare, cu atât distanţa necesară pentru oprire este mai mare, crescând astfel riscul unui accident.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și