În cadrul unor astfel de acţiuni, ieri, 11 decembrie, poliţiştii de ordine publică au confiscat 20 de pomi de Crăciun şi peste 20 mc de material lemnos.

Poliţiştii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice împreună cu specialişti din cadrul Direcţiei Silvice Maramureş au efectuat ieri verificări cu privire la legalitatea circulaţiei materialului lemnos pe ruta Baia Mare – Poienile de sub Munte. În locul numit „Hera” au depistat în trafic o autoutilitară care transporta cherestea fag netivită, material lemnos pentru care conducătorul auto a prezentat un aviz de însoţire cu valabilitate expirată. Bărbatul din Berbeşti, comuna Giuleşti a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2000 de lei, iar cheresteaua, în volum de 7.83 mc a fost predată în custodia unei societăţi comerciale din Rona de Sus.

Şi în locul numit „Corbu”, în fondul forestier naţional administrat de Ocolul Silvic Poieni, poliţiştii Secţiei 4 Leordina au depistat o autoplatformă care transporta arbori de esenţă răşinoase pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente de provenienţă. Poliţiştii au confiscat materialul lemnos, 14 mc, şi l-au predat Ocolului Silvic Poieni. Bărbatul este cercetat pentru comiterea infracţiunilor de tăiere ilegală şi furt de arbori.

Poliţiştii din Seini au efectuat ieri verificări privind legalitatea comercializării pomilor de Crăciun pe raza localităţii. Astfel, ei au identificat un bărbat de 55 de ani, din comuna Vama, judeţul Satu Mare, care oferea spre vânzare pomi de Crăciun deşi nu deţinea documentele necesare prevăzute de lege pentru a desfăşura o astfel de activitate. Poliţiştii au ridicat în vederea confiscării 20 astfel de arbori şi l-au sancţionat contravenţional pe bărbat.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și