La licitaţia pentru acest program s-au înscris opt firme din Maramureş şi din alte zone ale ţării. Dana Gagniuc, purtător de cuvânt al Consiliului Judeţean Maramureş a declarat că se speră ca în această săptămână să se încheie procedura de evaluare a ofertelor, după care se va merge la licitaţia electronică. Dacă la programul Laptele şi Cornul în şcoli, la celălalt program, Mărul, administraţia judeţeană aşteaptă o hotărâre de Guvern în acest sens.

„Pentru Laptele şi Cornul avem opt firme înscrise. Acum suntem în procedura de evaluare a ofertelor şi sperăm să se încheie în această săptămână. Va urma licitaţia electronică şi, dacă toate vor merge bine, atunci programul ar putea demara încă din prima zi de şcoală. Dacă nu vor fi contestaţii. La programul cu fructe proaspete în şcoli aşteptăm o hotărâre de Guvern şi apoi vedem ce va fi”, a explicat Dana Gagniuc.

La nivel de judeţ Maramureş vor beneficia de Lapte şi Corn undeva la 49.000 de beneficiari, elevi de ciclu gimnazial şi primar, inclusiv grădiniţă. Sunt şase loturi în judeţ, dintre care cinci pentru corn şi unul pentru lapte. Ministerul Agriculturii a arătat că în perioada septembrie-decembrie şi ianuarie-iunie a anului şcolar 2015- 2016, se vor acorda gratuit mere, în limita valorii zilnice de 0,37 lei/elev, pentru maximum 88 de zile de şcolarizare, cu respectarea cuantumului aferent fiecărui an bugetar.


Preluare: InfoMM.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și