Astăzi, 15 mai, poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj - S.C.C.O. Maramureş, sub coordonarea procurorului D.I.I.C.O.T - Biroul Teritorial Maramureş, au efectuat două percheziţii domiciliare şi au pus în executare trei mandate de aducere emise pe numele membrilor unei grupări infracţionale bănuite de săvârşirea infracţiunii de trafic de minori.

Gruparea infracţională era compusă din doi bărbaţi şi o femeie, toţi maramureşeni cu vârste între 30 şi 48 de ani. În fapt, aceştia sunt bănuiţi că au racolat minore pe care le obligau la practicarea prostituţiei pe raza judeţului Maramureş, în schimbul unor sume de bani. Până în prezent au fost identificate trei victime, cu vârste între 13 şi 15 ani.

În urma acţiunii au fost descoperite şi ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe documente şi înscrisuri care au legătură cu cauza.

Pe numele celor trei persoane a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, urmând ca aceştia să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş - Serviciul de Acţiuni Speciale şi Serviciul Criminalistic, precum şi de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale.

Cercetările continuă, sub coordonarea procurorului D.I.I.C.O.T –Biroul Teritorial Maramures, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de minori şi pentru documentarea întregii activităţii infracţionale a membrilor grupării infracţionale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și