Aceştia au oprit căruţa în mijlocul lanului de trifoi şi au început să cosească, iar italianul i-a surprins în fapt şi le-a cerut să plece de pe terenul cultivat de el. Aceştia au devenit violenţi şi l-au agresat pe italian, lovindu-l cu coasa.

„în fiecare an se repetă aceeaşi problemă şi nu ne putem apăra culturile de furturi. Pagubele se fac pe toată zona, iar oamenilor le este frică să le ceară socoteală, deoarece imediat sar la bătaie. Este nevoie ca autorităţile să se implice, iar forţele de ordine să intervină,

Patrularea, singura soluţie

Anul trecut, s-a format o patrulă, care monitoriza suprafeţele cultivate la Fărcaşa, Ardusat şi Recea. Rezultatele s-au simţit, iar furturile au fost cât de cât ţinute în frâu. Degeaba romii sunt amendaţi, că nu-şi plătesc amenzile. Acestea rămân în debit, iar cei cărora instanţa le-a transformat sancţiunile contravenţionale în ore de muncă în folosul comunităţii nu se prezintă la lucru. În prezent, în comunitatea de romi din Bozânta sunt circa cinci dosare penale pe rol pentru ultraj şi loviri, toate faptele fiind petrecute recent. Reclamaţiile sunt însă mult mai numeroase, iar oamenii locului cer sprijin pentru a se putea apăra de furturi. Primarul din Recea a asigurat că patrulele trebuie înfiinţate în cel mai scurt timp, pentru a nu-i mai lăsa pe romi să se autoservească din munca cinstită a oamenilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și