În intervalul orar 10.00 – 19.00 au fost verificate 35 de autovehicule şi au fost constatate 14 contravenţii, dintre care 11 privind depăşirea vitezei regulamentare. Valoarea totală a amenzilor aplicate este de 2720 lei.

O altă acţiune rutieră a fost desfăşurată de poliţiştii Secţiei 6 Sarasău sâmbătă, între orele 10.00 – 18.00. Ei au acţionat pe DN 18 şi DN 19 şi au controlat 41 de autovehicule. Astfel, au fost constatate 16 contravenţii ce au fost sancţionate cu amenzi de 4600 lei şi a fost reţinut un certificat de înmatriculare.

În noaptea de 21/22 iunie a.c., poliţiştii Secţiei 3 Fărcaşa au efectuat controale în trafic menite să prevină şi combată producerea de accidente rutiere pe fondul conducerii sub influenţa alcoolului. Pe timpul desfăşurării acţiunii poliţiştii au controlat 22 de autovehicule şi au legitimat 24 de persoane. Ei au constatat o infracţiune şi cinci contravenţii ce au fost sancţionate cu amenzi în valoare de 765 lei.

Exemplu:
La ora 03.00, pe raza comunei Fărcaşa, a fost depistat în trafic un tânăr de 29 de ani din localitate, în timp ce conducea un autoturism înmatriculat în Franţa. Întrucât el nu a putut prezenta un permis de conducere, poliţiştii l-au verificat în bazele de date şi au constatat că el nu deţine permis pentru nicio categorie de vehicule.
Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu deţine permis.

Tot în noaptea de 21/22 iunie a.c., poliţişti de la Serviciul Rutier împreună cu poliţişti de ordine publică, au desfăşurat acţiuni rutiere pe principalele artere de circulaţie din judeţ. Scopul activităţilor desfăşurate a fost de identificare şi tragere la răspundere a celor care nu respectă prevederile legale privind regimul legal de viteză şi conducerea sub influenţa alcoolului.
Poliţiştii au testat cu aparatul etilotest 382 de participanţi la trafic şi au constatat 110 contravenţii şi 11 infracţiuni, dintre care trei privind conducerea sub influenţa alcoolului. Valoarea totală a amenzilor aplicate este de peste 22000 lei.

În cadrul activităţilor de supraveghere şi control a traficului rutier, poliţiştii maramureşeni au mai constatat şapte infracţiuni la regimul circulaţiei, dintre care trei reprezentând conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. Faptele penale au fost comise de maramureşeni cu vârsta cuprinsă între 32 şi 61 de ani pe raza localităţilor Baia Mare, Borşa, Sighetu Marmaţiei, Ieud, Stoiceni şi Ruscova. În toate aceste cazuri poliţiştii au întocmit dosare penale şi continuă cercetările.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și