Au fost controlate 26 de autovehicule şi au fost constatate 14 contravenţii dintre care opt privind depăşirea vitezei regulamentare. Valoarea totală a amenzilor aplicate este de 3000 de lei. De asemenea, poliţiştii au reţinut un certificat de înmatriculare.

O acţiune similară a avut loc şi la Ocna Şugatag, sâmbătă, 24 mai a.c., unde poliţiştii au acţionat pentru prevenirea şi combaterea evenimentelor rutiere comise pe fondul nerespectării regimului legal de viteză şi controlul circulaţiei materialului lemnos. Poliţiştii au verificat 38 de autovehicule şi au aplicat 23 de sancţiuni contravenţionale dintre care 13 pentru viteză excesivă. Valoarea totală a amenzilor aplicate este de 5400 de lei.

O altă acţiune rutieră s-a desfăşurat în 23 mai a.c. în localitatea Vişeu de Sus. Poliţişti rutieri şi de ordine publică au acţionat pentru menţinerea climatului de siguranţă publică şi reducerea riscului rutier. Ei au controlat 53 de autovehicule şi au constatat contravenţii ce au fost sancţionate cu amenzi în valoare de 2250 lei. De asemenea, poliţiştii au reţinut în vederea suspendării trei permise de conducere.

Poliţiştii Biroului Rutier Baia Mare au acţionat pe principalele artere de circulaţie din municipiu pentru prevenirea producerii de accidente rutiere pe fondul conducerii sub influenţa alcoolului precum şi pentru identificarea şi tragerea la răspundere a celor care conduc autovehicule după ce au consumat băuturi alcoolice. Pe timpul desfăşurării acţiunii (în noaptea de 24/25 mai a.c.), poliţiştii au constatat o infracţiune de conducere cu o alcoolemie peste limita legală şi mai multe contravenţii ce au fost sancţionate cu amenzi de 3000 lei. De asemenea, au fost reţinute în vederea suspendării trei permise de conducere.

În perioada 23 - 25 mai a.c., poliţiştii care efectuau activităţi de supraveghere şi control a traficului rutier au constatat şase infracţiuni de conducere a unui autovehicul sub influenţa alcoolului. Faptele penale au fost comise de doi bărbaţi din Baia Mare, şi câte unul din Suciu de Sus, Copalnic Mănăştur, Seini şi Vişeu de Sus, cu vârsta cuprinsă între 26 şi 64 de ani.

Duminică, 25 mai a.c., la ora 22.10, în localitatea Sârbi, poliţiştii au oprit în trafic un autoturism condus de un băimărean în vârstă de 56 de ani. Bărbatul a refuzat testarea cu aparatul etilotest şi recoltarea de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei

În toate aceste cazuri poliţiştii au întocmit dosare penale şi continuă cercetările.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și