Examenul se va desfasura intr-un singur centru de concurs, Colegiul National „Vasile Lucaciu” si in alte doua subcentre, la Colegiul National „Mihai Eminescu” si la Colegiul Tehnic „George Baritiu”. Candidatii vor intra in sali intre orele 8.00 si 9.00, urmand ca la ora 10.00 sa inceapa examenul scris. Subiectele vor fi formulate de catre Ministerul Educatiei, iar timpul alocat pentru rezolvare va fi de 4 ore. In total, in Maramures, se asteapta ca aproximativ 1.100 de candidati sa sustina examenul de titularizare.

„La inceput, s-au inscris 1.275 de candidati pe fise de inscriere la Colegiul National « Vasile Lucaciu ». Ulterior, dupa incheierea etapei de validare, au ramas 1.219 candidati care si-au validat fisele, dar dintre acestia sunt identificati 17 candidati cu studii neautorizate – candidatii de la Spiru Haret –, 3 candidati care nu au obtinut cel putin nota 5 la inspectiile speciale, respectiv probe practice, in functie de tipul postului solicitat si, dintre acestia, mai exista un numar de 72 de candidati care nu au fost efectiv la inspectiile la clasa”, a aratat Mihaiela Abraham, inspector scolar pentru managementul resurselor umane.

In aceasta etapa, 1.700 de coduri care cuprind ore sau norme intregi vor fi scoase la concurs. Dintre acestea, doar 156 sunt posturi titularizabile, restul fiind posturi netitularizabile sau rezervate. Cea mai mare concurenta se asteapta sa fie printre educatoare si invatatori, unde sunt inscrisi zeci de candidati.

„Peste 100 de candidati avem la educatie fizica si sport – 101 candidati, la limba si literatura romana – 109, pentru invatatori – 122, mai avem solicitari la educatoare – 159 de candidati. Mai sunt la matematica – 74, limba engleza – 77, psihopedagogie speciala – 39, sunt si discipline cu cate un singur candidat”, a precizat Mihaiela Abraham.

Proba scrisa din cadrul examenului de titularizare se va desfasura in data de 30 iulie. Primele rezultate vor fi afisate in data de 5 august, urmand ca in zilele de 5 si 6 august sa fie inregistrate eventualele contestatii. Afisarea rezultatelor finale este programata pentru data de 8 august, dupa care vor urma cele doua etape de repartizare pe posturi, in data de 9, respectiv 14 august.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și