În urma controalelor efectuate ieri, poliţiştii au aplicat 161 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 37 000 de lei, au reţinut trei permise şi au retras 15 certificate de înmatriculare.

În scopul impunerii unui climat de disciplină în rândul participanţilor la trafic, depistării conducătorilor auto care nu acordă prioritate de trecere, conduc autovehicule fără a utiliza centura de siguranţă precum şi a celor care încalcă alte prevederi ale legislaţiei rutiere în vigoare, poliţiştii au organizat şi desfăşurat, în colaborare cu reprezentanţi ai Registrului Auto Român Maramureş, mai multe acţiuni.

Astfel, ieri, 16 martie, aproximativ 300 de şoferi care s-au deplasat cu autovehiculele pe raza municipiilor Baia Mare, Sighetu Marmaţiei, pe raza localităţii Fărcaşa sau pe DJ 187 Ruscova – Repedea – Poienile de sub Munte, au fost controlaţi de poliţişti.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au aplicat 161 de sancţiuni contravenţionale. Valoarea amenzilor aplicate depăşeşte suma de 37 000 de lei.
Ca măsură complementară au fost reţinute trei permise de conducere şi au fost retrase 15 certificate de înmatriculare.

Urmare a prezenţei sporite în teren şi a acţiunilor preventive desfăşurate, nu s-au înregistrat evenimente rutiere grave.


De asemenea, poliţiştii au prevenit potenţiale tragedii identificând în flagrant, un sighetean în vârstă de 55 de ani, care s-a urcat la volan după ce a consumat alcool. El a fost depistat în jurul orei 19.00, pe strada 9 Mai din municipiul Sighetu Marmaţiei şi în urma testării cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de peste 0.40 mg/l alcool pur în aerul expirat, a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și