Respectarea vitezei legale a fost principalul obiectiv de verificare al polițiștilor rutieri, având în vedere faptul că viteza excesivă este principala cauză generatoare de accidente rutiere. Astfel, 279 de conducători de autovehicule au fost sancționați contravențional pentru nerespectarea acestei prevederi, iar 28 de pietoni pentru încălcarea normelor care îi vizează.

Polițiștii rutieri au efectuat aproximativ 200 de testări cu aparatul etilotest, pentru identificarea conducătorilor auto care conduc sub influența băuturilor alcoolice.

În urma neregulilor constatate la regimul rutier, au fost reținute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, 75 de permise de conducere și au fost retrase 27 de certificate de înmatriculare.

În această perioadă, polițiștii maramureșeni au constatat 16 infracțiuni rutiere, din care două au fost săvârșite de conducătorii auto care se aflau sub influența băuturilor alcoolice și opt dosare penale au fost întocmite pentru conducerea unui vehicul cu permisul de conducere suspendat.

Totodată, în acest weekend a fost luată măsura arestului preventiv pentru 30 de zile față de un bărbat de 52 de ani, care a condus un autoturism cu o alcoolemie de 1,71mg/l alcool pur în aerul expirat și având permisul de conducere anulat.

Polițiștii maramureșeni se află zilnic în exercitarea atribuțiilor de serviciu, iar în cazul depistării unor abateri săvârșite de conducătorii de autovehicule vor fi luate măsurile legale care se impun.

MARAMUREȘ - 75 de permise de conducere și 27 de certificate de înmatriculare au fost retrase de către polițiști în weekend. Totodată, aceștia au constatat 16 infracțiuni rutiere

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și