Intitulata “100 baloane pentru Romania”, editia de anul acesta va fi dedicata Centenarului Romaniei. 100 de baloane cu aer cald din intreaga Europa se reunesc in Maramures pentru o intalnire memorabila, cu un onest si asumat mesaj despre pace si bucurie, se arata intr-un comunicat.

La zborul liber de duminica dimineata, 7 octombrie 2018, cei 400 de membri de echipe din 28 de tari europene impreuna cu participantii care vor fi prezenti pe aerodromul din Baia Mare vor tine un moment de reculegere pentru comemorarea eroilor romani.

“Centenarul Romaniei coincide cu 100 de ani de la sfarsitul Primului Razboi Mondial, un eveniment cu o incarcatura spirituala puternica pentru intreaga Europa. Prin ”100 baloane pentru Romania” propunem celebrarea tuturor eroilor Europei concomitent cu Centenarul Romaniei”, spune Loredana Ionescu, presedintele Asociatiei S.E.N.S.

Cele 5 zile ale festivalului Maramures Balloon Fiesta vor reuni sesiuni de zbor liber cu balonul, sesiuni de zbor ancorat, zboruri cu planorul, targ mestesugaresc, gastronomie locala si activitati pentru copii.

Ziua de joi, 4 octombrie 2018, este dedicata pilotilor si echipajelor pentru care organizatorii pregatesc o incursiune in zona rurala a Maramuresului, in Tara Lapusului si va incepe cu zborul de dimineata, la ora 08:00, momentul cel mai spectaculos al zilei din punctul de vedere al frumusetii peisajului ce va putea fi admirat.

Avand in vedere faptul ca Maramuresul si maramuresenii au fost, in urma cu 100 de ani, in prima linie a celor care au crezut in ideea de unitate nationala, pilotii vor incerca, in cadrul zborurilor libere, sa aterizeze si in satele Sisesti si Basesti, locurile de origine ale personalitatilor marcante Vasile Lucaciu si Gheorghe Pop de Basesti, doi dintre fauritorii Romaniei Mari.

Program “100 de baloane pentru Romania” – Maramures Balloon Fiesta

Miercuri – 3 octombrie 2018, zi de primire si inscriere a echipajelor Piata Revolutiei, Baia Mare ora 17:00 – 19:00 – cuvant de bun venit, defilarea masinilor cu baloanele cu aer cald, zbor ancorat 5 baloane

Joi – 4 octombrie 2018, zi dedicata pilotilor si membrilor de echipe Tara Lapusului, Maramures ora 08:00 – zbor de dimineata peste Maramuresul rural, autentic, spectaculos

Vineri si sambata – 5 si 6 octombrie 2018, zi de festival deschis publicului larg Aerodromul Aeroclubului Baia Mare ora 08:00 si ora 17:00 – sesiuni de zbor liber 13:00 – 19:00 – targ traditional, teatru de copii, ateliere de creatie

Duminica – 7 octombrie 2018, zi de festival deschis publicului larg Aerodromul Aeroclubului Baia Mare ora 08:00 – moment de comemorare a eroilor si sesiune de zbor liber – ora 17:00 – “100 de baloane pentru Romania” – salut de 100 de baloane la ancora pentru celebrarea Centenarului Romaniei – 13:00 – 19:00 – targ traditional, teatru de copii, ateliere de creatie


Preluare: ZiarMM.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și