Potrivit acesteia, Muzeul Judeţean de Artă "Centrul Artistic Baia Mare" oferă iubitorilor de artă şansa de a se bucura de mici surprize artistice graţie unui calendar online denumit "Până la Crăciun... cu Noi!".

"Cei care doresc să-l deschidă vor găsi în cutiuţele electronice pregătite pentru fiecare zi picturi din expoziţia temporară ”Portretul în arta băimăreană”, curator Ioan Anghel Negrean. Odată cu imaginea se vor derula şi ghicitori şi jocuri, toate pe fondul muzical pregătit de compozitorul băimărean Darie Nemeş Bota. Calendarul este publicat pe blogul Muzeului (...), în secţiunea ”Până la Crăciun... cu Noi”. Doritorii trebuie doar să caute căsuţa care corespunde datei din ziua respectivă şi să o deschidă printr-un simplu click. Fiecare căsuţă devine activă la ora 0,00. Unele căsuţe pot aduce ca premiu calendarul jubiliar al anului 2021, tipărit de Muzeul Judeţean de Artă ”Centrul Artistic Baia Mare” cu imagini ale lucrărilor sale", a precizat Delia Kovacs.

Conform aceleiaşi surse, conceptul este inspirat de proiectul Europeana.eu, ”Let’s light up December with Europeana Advent Calendar” şi reprezintă o iniţiativă a Uniunii Europene, care vizează digitizarea patrimoniului cultural european şi sprijinirea inovării în domeniu

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și