Începând cu data de 5 decembrie, au demarat, la nivel de judeţ Maramureş, controalele făcute de Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA). S-a dispus efectuarea controalelor în scopul verificării modului în care sunt respectate condiţiile sanitare veterinare din târguri de animale, pieţe agroalimentare, abatoare, unităţi de tranşare a cărnii, unităţi de procesare şi depozitare a alimentelor de origine animală, precum şi în unităţile de vânzare cu amănuntul (carmangerii, măcelării, unităţi de alimentaţie publică, pizzerii, cantine, unităţi de tip catering, cofetării, patiserii, laboratoare de cofetărie/patiserie, pensiuni turistice, unităţi de tip hipermarket/supermarket sau magazine alimentare).

„În scopul asigurării protecţiei consumatorilor, DSVSA poate solicita, atunci când este necesar, sprijinul altor instituţii competente de la nivel judeţean/local şi poate organiza acţiuni comune de control în unităţile care produc, procesează, depozitează şi comercializează produse de origine animală, în limita competenţelor stabilite de legislaţia în vigoare şi în baza protocoalelor de colaborare încheiate de ANSVSA cu alte autorităţi.

De asemenea, având în vedere apariţia unor focare de pestă porcină africană în ţările vecine (Republica Moldova, Ucraina), pentru prevenirea introducerii acestei boli pe teritoriul României, considerăm necesară aplicarea unor măsuri privind monitorizarea circulaţiei pe teritoriul naţional a porcinelor destinate sacrificării, respectiv pe întregul traseu de la ferme/exploataţii către abatoarele autorizate sanitar-veterinar”, spun cei de la ANSVSA.


Preluare: InfoMM.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și