"Ansamblul Folcloric Naţional Transilvania vine în întâmpinarea celor care doresc să participe la acest eveniment, însă nu deţin în garderoba personală o ie tradiţională românească, împrumutând straie tradiţionale din colecţia de costume ”Lada de Zestre”. Aşadar, joi, 24 iunie 2021, vă invităm să participaţi la o plimbare cu bicicleta prin municipiul Baia Mare, îmbrăcaţi în ii sau cămeşi tradiţionale. Startul traseului va fi din Piaţa Libertăţii din Baia Mare, începând cu ora 17,00", a precizat purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Maramureş.

Împrumutarea de către doritori a unei ie se poate face la sediul Ansamblului Folcloric Naţional "Transilvania", situat pe Bulevardul Traian nr. 8 din Baia Mare.

Traseul prestabilit al plimbării "Cu ia pe bicicletă" este următorul: punct de plecare Piaţa Libertăţii, apoi coloana de biciclişti se va deplasa pe str. Gheorghe Şincai, str. Culturii, bld. Bucureşti, bld. Republicii, bld. Traian, bld. Unirii, bld. Bucureşti, str. 22 Decembrie, str. Andrei Mureşanu, cu sosire în Piata Libertăţii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și