”Chiar acum (ora 12.00) poliția este de la fața locului. Am alertat prin 112 și au trimis un echipaj și sunt la locul faptei. Sâmbătă în jurul orei 17.00 am mers până la Stoiceni până la livada ce o avem. Mergem destul de rar pe-acolo și am intrat un pic în pădure după ciuperci. Și la 50 de metri am găsit pe o creangă și era un cap de câine și o bucată din coloană, cât o mai rămas din ea. Ala era mai vechi, cred ca are 3 săptămâni, o lună de când e acolo. Și am urcat mai sus în pădure și am găsit un alt câine. Asta proaspăt agățat, de vreo 3 zile. Un câine ciobănesc mare.

Era tot așa agățat la vreo 3 metri de creanga unui copac. Erau spânzurați cu o sfoară din aia de rafie. Oricum cine i-a dus acolo, cu siguranță câinele îl știa că altfel nu cred că mergea cu el acolo. Am fost șocat de ce am găsit. Am anunțat poliția dar abia astăzi dimineață, că ieri am fost pe munte și nu prea aveam semnal. Aștept și eu de la ei să vedem ce descoperă. Habar nu am cine a putut fi. Nu am bănuieli. Nu e normal să îi spânzure” ne-a declarat proprietarul pădurii.

Ce spune IPJ Maramureș

Azi, 19 septembrie, la ora 09.18, polițiștii din Târgu Lăpuș au fost sesizați de către un bărbat de 49 de ani, prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că a găsit doi câini spânzurați în pădure pe raza localității Stoiceni.

Deplasați la fața locului, polițiștii au identificat animalele în cauză. Totodată, la locul evenimentului s-au deplasat și polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor și un tehnician criminalist, în vederea efectuării cercetării la fața locului.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de uciderea animalelor, cu intenție, fără drept.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și