Tragedia din clubul Colectiv a scos la iveală multe probleme legate de lipsa avizelor care trebuie să existe de la pompieri.Primarii din Maramureş recunosc că sunt în perioada în care se umblă după obţinerea tuturor avizelor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, fie că vorbim de primării sau cămine culturale.

„Toti sunt în control şi te ameninţă. Toată lumea vine şi îţi dă ordine şi îţi spune ce trebuie să faci. Dar nu te întreabă nimeni dacă ai bani pentru aşa ceva. Noi avem o parte din avizele ISU, dar nu avem bani pentru a le obţine pe toate. Avem cămine culturale construite după anul 1950 şi atunci nu trebuiau avize. La Primărie nu avem avizele care se cer acum. Avem plan de evacuare în caz de incendiu, am schimbat uşile şi am făcut deschideri exterioare”, a explicat primarul din Rona de Sus, Ioan Romaniuc.

„Nu ai bani, laşi altceva şi plăteşti asta”

La Remeţi, primarul Petru Şofineti recunoaşte că administraţia locală a cerut sprijin din partea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. „Noi am cerut la ISU Maramureş să ne sprijine în această chestiune a avizelor. Am cerut să ne sprijine cu consultanţă. Noi avem o singură sală de nunţi şi am sistat toate nunţile până obţinem avizele ISU. De anul trecut, nu se mai fac nunţi. Oamenii înţeleg că nu e de glumit. Ştiu că durează totul, dar ce să fac? La primărie şi şcoală, avem avizele ISU. Noi cămin cultural nu avem, deci nu avem nevoie de aşa ceva”, a spus şi primarul din Remeţi.

La Sarasău nu sunt probleme cu obţinerea acestor avize. O spune chiar primarul Ioan Covaci: „Nu sunt probleme la noi cu aceste avize. Acum suntem în procedură de obţinere a avizelor pentru primărie şi cămin cultural. Costurile nu ştiu care sunt, că nu am analizat”. Vasile Dunka, primarul din Poienile Izei, este însă cât se poate de categoric în declaraţii. El spune că, dacă legea cere să obţii aceste avize, atunci asta trebuie să faci.

„Acum avem un proiect pentru căminul cultural şi am pregătit dosarul pentru Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. La restul avem toate avizele. Unde sunt construcţii vechi şi va mai fi nevoie de avize, le vom obţine. Vom plăti cât va fi nevoie. Asta e legea şi trebuie să o respecţi. Nu ai bani, laşi altceva şi plăteşti asta”, a concluzionat edilul din Poienile Izei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și