Măsurile au fost dispuse după ce, la aceeași dată, doi dintre inculpați au fost prinși în flagrant, în locații diferite, în timp ce transportau, pe cale terestră, cantitățile de 1 kilogram, respectiv 500 grame 3-CMC (drog de mare risc), în scopul comercializării.

S-a reținut faptul că cei 4 inculpați, coordonați de către un alt inculpat, încarcerat (trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de efectuare de operațiuni cu substanțe psihoactive, trafic de droguri de risc și de mare risc și conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de o persoană căreia exercitarea dreptului de conducere i-a fost suspendată), au deținut și transportat drogurile de mare risc, în scopul comercializării către consumatori de pe raza județului Maramureș.

Au fost puse în aplicare și mandate de percheziție domiciliară, inclusiv în camera în care se află inculpatul încarcerat, fiind identificate și ridicate 41 de pliculețe cu substanță vegetală, 27 de comprimate de Xanax, 4 telefoane mobile , precum și alte mijloace de probă.

La data de 08.08.2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Maramureș, a dispus arestarea preventivă a celor 4 inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Maramureș și au beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Municipale din Baia Mare, al luptătorilor și criminaliștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Maramureș.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și