Astfel, impreuna cu autoritatile locale si directorii de spitale, au fost identificate locatii pentru amenajarea unor platforme de aterizare destinate elicopterelor SMURD, dupa cum urmeaza: in Borsa si Viseu de Sus in incintele spitalelor orasenesti, la Sighetu Marmatiei in incinta Spitalului Municipal, iar la Farcasa, in incinta Garzii nr. 2 de Interventie. Urmeaza ca o astfel de locatie sa fie identificata in curand si pe raza orasului Targu Lapus.
Edilii localitatilor respective au promis ca saptamana viitoare vor incepe lucrarile de executie a acestor puncte de aterizare a elicopterelor, care constau din platforme de beton armat, cu o suprafata de 400 de metri patrati si o grosime de 20 de centimetri.

Este posibil ca, in scurt timp, Substatia de Ambulanta din Sighetu Marmatiei sa se mute in incinta Detasamentului de Pompieri din municipiu, pentru o mai buna coordonare a interventiilor cu echipajul SMURD. Initiativa apartine dr. Rares Pop, directorul Directiei de Sanatate Publica, iar dr. Dr. Raed Arafat, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, a fost de acord cu aceasta. La randul sau, Ovidiu Gheorghe Nemes, primarul municipiului Sighetu Marmatiei, a acceptat ideea si a promis ca autoritatile locale vor sprijini buna functionare a celor doua servicii in aceasta formula.

Amenajarea platformelor de aterizare destinate elicopterelor SMURD este necesara pentru reducerea timpului de raspuns la urgentele medicale, care necesita in acest moment transport auto pe distante mari. Ca exemplu, o autospeciala SMURD parcurge distanta Baia Mare-Borsa in circa 2 ore, iar un elicopter ajunge de la Targu Mures la Borsa in 50 de minute, ceea ce reprezinta o reducere a timpului de raspuns cu circa 60 la suta.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și