Astfel, s-au constatat contravenţii constând în principal în: neacordarea de prioritate pietonilor, conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, nerespectarea regimului legal de viteză, fiind aplicate pe parcursul celor trei zile 660 de sancţiuni contravenţionale. Valoarea acestora depăşeşte 100 000 de lei.

Tot în cadrul acţiunilor efectuate au fost constatate şi 14 infracţiuni rutiere şi au fost reţinute în vederea suspendării 44 de permise de conducere.

Exemplu: Ieri dimineaţă la ora 04.30, pe DJ 108 A, în localitatea Ardusat, poliţiştii rutieri au efectuat semnalele regulamentare de oprire a unui autoturism dar conducătorul acestuia şi-a continuat deplasarea. Poliţiştii au găsit maşina abandonată în parcarea unei pensiuni, cu portierele deschise şi sistemul de iluminare în funcţiune. Continuându-şi cercetările, poliţiştii au identificat între localităţile Ardusat şi Buzeşti, patru tineri cu vârste cuprinse între 16 şi 18 ani. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că unul dintre aceştia a plecat cu autoturismul de la domiciliul din Sălsig fără acordul tatălui său şi fără să posede permis de conducere.

Ulterior în autoturism au urcat şi ceilalţi tineri iar la întoarcerea spre casă, la volan a urcat un alt tânăr, care de asemenea nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Cei doi tineri au fost testaţi cu aparatul etilotest constatându-se că se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice iar poliţiştii le-au întocmit dosare penale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și