Vineri, 08 aprilie, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale, sub coordonarea procurorului de caz, au identificat un tânăr în vârstă de 26 de ani, deţinut în penitenciar, bănuit de comiterea mai multor infracţiuni de înşelăciune.

Din cercetările efectuate, s-a stabilit că acesta, împreună cu alţi şase bănuiţi, toţi din judeţul Vrancea, au comis patru înşelăciuni prin metoda „Accidentul” pe raza judeţului Maramureş. Ei au fost reţinuţi de poliţişti pentru 24 de ore şi ulterior prezentaţi instanţei care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a bănuiţilor.

NU VĂ LĂSAŢI ÎNŞELAŢI PRIN METODA „ACCIDENTUL”!

Poliţiştii maramureşeni vă recomandă să fiţi prudenţi când, telefonic, vi se cer bani pe motiv că o rudă a dumneavoastră a fost implicată într-un eveniment rutier.

Pentru a nu deveni victime ale infracţiunii de înşelăciune prin metoda „ACCIDENTUL”, poliţiştii vă recomandă să verificaţi dacă ruda în cauză a fost implicată într-un eveniment rutier, să cereţi date despre unitatea medicală sau unitatea de poliţie unde pretinde apelantul că s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare.

Atenţie: în astfel de cazuri, reprezentanţii poliţiei sau parchetului nu reţin telefoanele mobile ale victimelor, astfel că e bine să încercaţi să le contactaţi.

Nu furnizaţi persoanelor străine, mai ales celor care pretind a fi reprezentanţi ai diverselor instituţii, date sau informaţii despre membrii familiei.

Dacă nu puteţi verifica veridicitatea informaţiilor, solicitaţi persoanei care v-a contactat o întâlnire directă şi anunţaţi poliţia la numărul de urgenţă 112 pentru a vă acorda sprijin!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și