- 10277 persoane infectate cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei;
- 51 persoane confirmate în ultimele 24 de ore;
- 2463 pacienți vindecați;
- 137 pacienți internați în spital;
- 15 pacienți internați la ATI, din care un pacient intubat;
- 1708 pacienți externați la cerere cu test pozitiv până în prezent;
- 1788 persoane carantinate;
- 45.102 teste efectuate până în prezent;
- 763 persoane izolate la domiciliu sau în locația declarată;
- 397 persoane decedate de la începutul pandemiei;


Menționăm că toate aceste date sunt în dinamică și că pot suferi modificări

Echipaje mixte alcătuite din polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali au executat, în ultimele 24 de ore, la nivelul unităților administrativ-teritoriale, în sistem integrat, 71 de misiuni.

Cele 87 efective angrenate au acționat pentru menținerea ordinii și siguranței publice, la verificarea respectării de către persoane a măsurii de carantinare/izolare la domiciliu sau în locația declarată, la verificarea respectării de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate a interdicțiilor impuse prin legislația în vigoare, la respectarea normelor de igienă, de protecție individuală și distanța fizică de protecție sanitară.

La TELVERDE 0800 800 165 s-au primit două sesizări referitoare la nerespectarea măsurilor de protecție individuală care sunt în verificare la instituțiile abilitate. Au fost utilizate 24 mijloace de mobilitate pentru executarea misiunilor.

În perioada executării misiunilor au fost depistate, identificate și sancționate contravențional opt persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală.

Au fost verificați cu privire la respectarea măsurilor stabilite în perioadă stării de alertă peste 30 de agenți economici.

S-au aplicat, în context, sancțiuni contravenționale în valoare de peste 8000 lei.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș solicită cetățenilor să respecte normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, să păstreze distanța fizică de protecție sanitară, măsurile de igienă și de conduită sanitară stabilite de către specialiști.

Este important ca fiecare dintre noi să avem o conduită socială și un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților pentru prevenirea, limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul Coronavirus.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și