Oficialii DIICOT au confirmat pentru InfoMM.ro că percheziţiile privind destructurarea unei retele infractionale specializate in contrabanda cu bijuterii din aur au avut loc şi în Maramureş. Mai exact, mascaţii au descins la o adresă din judeţul nostru, acolo unde a fost luat în vizor un suspect ce făcea parte din gruparea infracţională. În urma descinderilor, un maramureşean a fost ridicat de mascaţi şi dus la audieri.

Potrivit unor surse, un elicopter MAI a fost trimis în Maramureş pentru transportarea suspectului ridicat de mascaţi, la audieri.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Alba Iulia împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba, Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră şi Gărzii de Coastă, au procedat, în data de 10.12.2013, la efectuarea unui număr de 225 percheziţii domiciliare pe raza mai multor judeţe din România, în cadrul unei acţiuni care vizează destructurarea unei grupări infracţionale organizate, formată din 91 de persoane, specializată în săvârşirea de infracţiuni de contrabandă şi comercializare pe teritoriul României a produselor supuse marcării, fără a fi marcate.

Necesitatea constituirii acestei grupări, a rezultat din intenţia infracţională a unor mari vânzători de bijuterii din aur, din România şi Europa, de a primi fără a fi supuse unui regim vamal (taxe vamale şi accize), dar mai ales neevidenţiate şi nedeclarate către autorităţile fiscale ale statului, în vederea creării posibilităţii comercializării lor „la negru”, cantităţi foarte mari de bijuterii din aur, care erau astfel nedeclarate şi vândute ulterior neînregistrat, respectiv nefiscalizat (fără TVA şi impozit pe profit), prin magazinele deţinute de mai multe societăţi comerciale din România şi alte ţări din Europa. Activitatea infracţională a grupării infracţionale organizate se realiza pe două paliere.

Astfel, bijuteriile erau aduse din Turcia cu autocarele firmei aparţinând învinuitului B.S, pe bază de comandă făcută de diferiţi bijutieri către membrii grupării sau direct în Turcia. După introducerea în ţară, bijuteriile erau depozitate/ascunse în spaţii special amenajate pentru disimulare, ulterior fiind distribuite unor cărăuşi, care folosindu-se de mai multe autoturisme special modificate în ceea ce priveşte constituirea unor spaţii disimulate, le transportau în România, Bulgaria, Polonia, Ucraina, Serbia, Ungaria, Austria, Germania, Italia şi Macedonia, către diferite magazine de bijuterii şi colectau sumele de bani aferente comenzilor.


La sediul D.I.I.C.O.T – Serviciul Teritorial Alba vor fi duse în vederea audierii un număr de 100 persoane. Suportul de specialitate a fost asigurat de Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă, Serviciul Român de Informaţii şi Direcţia Operaţiuni Speciale. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală. Menţionăm că învinuiţii din prezenta cauză beneficiază de garanţia legală şi constituţională a prezumţiei de nevinovăţie.


Preluare: InfoMM.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și