Alesii maramureseni au aprobat astazi, 4 iunie, indicatorii tehnico-economici ai investiei, care va fi depusa in vederea finantarii prin Programul Operational Sectorial. Suma pe care vor sa o investeasca in informatizarea agriculturii este de aproximativ 6,6 milioane de lei.

Consilierii judeteni au aprobat colaborarea pe acest poiect pe ultima suta de metri, maine, 5 iunie, fiind ultima zi in care autoritatile din judet mai pot depune proiecte pentru a obtine o linie de finantare europeana in vederea realizarii "infrastructurii necesare pentru gestiunea electronica a registrelor agricole".

"E o linie de finantare pe care o putem prinde ultima data, in aceasta perioada de finantare, in acest mod. A fost o perioada in care ghidul de finantare nu presupunea parteneriatul cu Consiliul Judetean. Intr-o ultima modificare a ghidului de finantare a introdus ca si lider de proiect Consiliul Judetean. Timpul a fost foarte scurt si a trebuit sa facem aceasta sedinta extraordinara, altminteri nu putea fi depus proiectul. Maine e ultima zi de depunere", a le-a explicat alesilor presedintele Consiliului Judetean Maramures (CJ), Zamfir Ciceu.

Procedura i-a iritat pe unii consilieri maramureseni, care pana la urma s-au vazut nevoiti sa aprobe proiectul pentru a nu se pierde finantarea europeana. De banii europeni vor beneficia doar 15 primarii din judet, desi dotarile cu echipamentele electronice si cu softurile necesare s-ar impune si in alte localitati.

"Va fi undeva la 6,6 milioane de lei pe intreg judetul, la care contributia judetului Maramures, a Consiliului Judetean in speta, este undeva 136.000 de lei. A fost valoarea maxima pe care o puteam accesa ca si proiect cu un numar maxim de pana la 20 unitati administrativ-teritoriale din totalul de 76. Eu mi-as fi dorit sa-i prindem pe toti primarii care nu au, dar limitele au fost acestea: maximum 15. Avem cuprinsi de la Baita de Sub Codru pana la Viseu de Sus", a mai spus seful administratiei judetene.

In registrele agricole sunt incluse datele privind componenta gospodariei, terenurile aflate in proprietate, identificarea padurilor, dar si modul de utilizare a suprafetelor agricole. Documentele sunt importante pentru stabilirea indicatorilor de dezvoltare ai judetului, insa documentele stau si la baza eliberarii mai multor adeverinte si acte care produc efecte juridice.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și