La finele anului trecut au apărut primele probleme în ceea ce privește colectarea deșeurilor din zona Maramureșului Istoric. Nu s-a mai colectat pentru că nu au avut unde depozita gunoiul. S-a dus la Oradea, iar acum la Sălaj, însă costurile sunt mari și cel mai probabil vor aduce o creștere a prețurilor pentru populație. În atare condiții oamenii vor fi tentați să scape de gunoaie aruncându-le anapoda sau în ape, lucruri care s-au încercat a fi evitate de către Garda de Mediu Maramureș.

Tot la finele lui 2020 au fost descoperite două depozite necontrolate de deșeuri, din care cel de la Petrova este cel mai problematic. Acolo au fost depistate și deșeuri provenind dintr-o unitate sanitară, lucru care a făcut ca acest caz să fie preluat de către procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus, care au început urmărirea penală in rem.

Garda de Mediu Maramureș urmează să întocmească notele de constatare pentru Petrova și Rozavlea, vor fi aplicate amenzi. Însă problema nu este rezolvată. Consiliul Județean Maramureș o dă acum din nou cu amenajarea unor alte gropi de gunoi temporare, una din ele la Șomcuta Mare, pe terenul unde inițial se dorise realizarea investiției care s-a făcut la Fărcașa, iar a doua locație s-a vorbit de Ruscova. Un lucru este clar - maramureșenii așteaptă de la actuala conducere a Consiliului Județean soluții, iar această criză a deșeurilor este primul examen serios pe care președintele Ionel Bogdan trebuie să il treacă sau nu.


Preluare: axanews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și