Cifrele ANTREC Maramureş arată că în lunile iulie şi august au ajuns în judeţ peste 6.000 de turişti. Victoria Berbecaru, preşedinte ANTREC Maramureş, a declarat că cifra este uşor mai mare decât cea de anul trecut. Drumurile proaste au fost principala problemă reclamată de cei care au venit la noi în aceste două luni. „Au fost şi probleme reclamate, prima fiind cea a drumurilor proaste. Au fost situaţii în care turiştii s-au plâns că au fost şi de două ori să vadă o biserică şi nu a avut nimeni cine să le deschidă uşa.

Am avut în aceste luni de vară circa 6000 de turişti, cifra fiind în uşoară creştere faţă de anii trecuţi. Mocăniţa, bisericile de lemn, casele tradiţionale, muzeele din judeţ, astea s-au căutat mult vara aceasta. Să nu uităm natura, muntele, unde am avut foarte mulţi turişti”, a declarat Victoria Berbecaru.

Obiective turistice ferecate cu lacăt

Reprezentantul Guvernului în teritoriu, Anton Rohian, într-o vizită făcută la Breb a văzut pe „viu” cum se face turism în judeţ. A văzut cum nişte turişti englezi se uitau pe geam la biserica catolică din Breb, asta din cauză că nu era cine să le deschidă uşa lăcaşului de cult. „E o mare durere să vezi turişti care vin în Breb şi vor să vadă o biserică şi se uită pe geam, că nu are cine să îi deschidă.

Am vorbit cu primarul din Ocna-Şugatag şi mi-a promis că astfel de situaţii nu vor mai exista. Eu ştiu că, dacă sunt custozi, ei trebuie să fie la lucru. Cum vin eu la prefectură zilnic, aşa şi ei. Să nu îmi spună mie nimeni că nu se găseşte pentru trei luni un voluntar care să facă treaba asta”, a explicat, indignat, prefectul.


Preluare: InfoMM.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și