Dupa aproximativ o saptamana de examene si contestatii, seful administratiei judetene, Zamfir Ciceu, a anuntat ca Maramuresul il va avea ca administrator pe avocatul Marin Bragaru, care a fost de altfel singurul competitor ramas in cursa dupa proba scrisa. Tot el a mentionat ca s-a respins atacul formulat de catre Radu Timis, pe motiv ca argumentele aduse au fost nefondate.

„In cursul zilei de vineri (n.n. 26 aprilie) colegii care au facut parte din comisia de solutionare a contestatiilor au solutionat aceasta contestare in sensul respingerii acesteia. Din pacate, lucrarea scrisa formulata de dansul nu a putut fi evaluata la un punctaj care sa-i permita obtinerea notei de minim 7.00, potrivit regulamentului de concurs aprobat prin hotararea de CJ, si, in consecinta, sa permita intrarea in a doua faza a concursului si anume aceea a interviului“, a aratat Zamfir Ciceu.

La fel ca in cazul probei scrise, Radu Timis a decis sa conteste modul de organizare si de desfasurare a interviului pentru ocuparea functiei de administrator public, spunand ca legile au fost incalcate.

Astazi, 30 aprilie, el a prezentat o noua sesizare in care atrage atentia ca presedintele CJ nu ar fi avut dreptul sa conduca sedintele comisiei de concurs pentru ca ar avea realtii cu caracter patrimonial cu Marin Bragaru.

Borseanul spune ca nu a primit vreo instiintare oficiala in privinta acelor contestatii pe care le-a facut cu privire la procedurile de desemnare a noului county manager de Maramures. Mai mult, el crede ca ar mai avea o sansa la post.

„Ce se intampla daca peste catva timp, nu stiu cat, o instanta vine si spune ca numirea domnului Bragaru a fost facuta nerespectand legea? Ce se intampla cu toate actele semnate? Ce se intampla cu hotararile CJ semnate de domnul Bragaru in locul domnului Zamfir Ciceu? Ce se intampla cu toate comisile in care domnul Bragaru este si va lua parte si va semna in numele presedintelui CJ Maramures? Sunt intrebari la care doar posibil in instanta se poate raspunde, desi mai au posibilitatea si acum sa verifice atent formele legale si sa indrepte situatia“, a explicat Timis, pentru eMaramures.

In privinta atacurilor formulate de catre borseanul care a candidat la functia de administrator public, Zamfir Ciceu spune ca nu se lasa impresionat si ca Radu Timis trebuia sa isi prezinte abilitatile in concurs si nu la contestatii.

„Domnia sa este liber sa scrie si sa spuna ceea ce crede dansul de cuvinta. Este dreptul domniei sale de a se exprima, dar asta nu inseamna ca este si obligatoriu ca ceea ce spune sa aiba dreptate. Eu ma asteptam ca domnia sa sa fie mai puternic in exprimarea cunostintelor la verificarea lor prin etapa probei scrise. Observ ca este mai vocal si se exprima mai bine prin mailuri si prin presa, dar asta este optiunea domniei sale“, a punctat presedintele CJ.

Contactat de eMaramures, Marin Bragaru a refuzat sa vina cu declaratii privind concursul la care a participat, spunand ca va comenta in detaliu fiecare aspect dupa numirea sa in functie.


Preluare: www.emaramures.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și