In plus, ministrul a dispus modificarea tipizatului de convocare, astfel incat sa fie mentionate exact data si ora la care este chemata o persoana, pentru a se evita formarea de cozi.

De asemenea, s-a decis crearea unor echipe mobile care sa realizeze evaluarea complexa la persoanele nedeplasabile si suplimentarea numarului de specialisti, dupa ce ministrul a preciza ca a "trecut un memorandum la guvern in care la asistenta sociala se poate angaja in raport de unu la unu si nu unu la sapte ca pana acum".

Aceasta a reamintit ca anul trecut a fost modificata legea astfel incat persoanele cu afectiuni ireversibile trebuie sa primeasca certificat de handicap permanent si sa nu mai fie chemate niciodata la comisie.

Mariana Campeanu a precizat ca a demarat un "control in toata tara, la toate directiile, pentru a semnala aceste cazuri foarte evidente, un control fulger, care sa sesizeze disfunctionalitatile majore".

In urma acestui "control fulger care va constata dor problemele mari, o sa incepem sa facem controale de fond, modul de incadrare in handicap", a mentionat ministrul, care a subliniat ca "anul trecut am depistat 94.000 dosare incorecte, economie pe care am adus-o la buget a fost de 100 mil euro".

Miercuri, premierul Victor Ponta si-a cerut scuze, in numele Guvernului, pentru situatia aparuta la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Prahova.

"Vreau eu, in numele Guvernului, sa-mi cer scuze si sa-mi exprim regretul. Am vazut situatia de la Prahova. Sper sa fie singulara, dar probabil ca nu este singulara: modul in care persoanele cu dizabilitati sunt prinse inca in ghemul de birocratie si de lipsa de interes. Sigur ca aceste lucruri ar trebui sa le aflam de la structurile noastre administrative, nu de la presa", a spus miercuri primul-ministru, la inceputul sedintei de Guvern.


Preluare: hotnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și