Superstitia spune ca in aceasta zi nu trebuie sa pleci la drum si nici sa nu iei decizii importante.

Combinatia marti 13 este considerata una din cele mai nefaste, pentru ca marti aduce, potrivit traditiei, trei ceasuri rele, iar numarul 13 inseamna ghinion. Cealalta zi cu aceeasi incarcatura negativa este sambata. La romani, si ziua de vineri poate aduce ghinion, insa numai in conditiile in care nu se respecta postul. Altfel, este o zi binecuvantata, fiind patronata de Sfanta Vineri, intruchipare a Sfintei Paraschieva.

Legat de numarul 13, sunt mai multe explicatii care ar putea arata de ce anumite persoane vor sa-l evite.

Una din ele este legata de religie: Iisus a avut 12 apostoli, el fiind a 13-a persoana aflata la masa la Cina cea de Taina.

Mai mult, Diavolul apare pentru prima data in capitolul 13 al Apocalipsei din Biblie. Si, daca nu era suficient, Adam ar fi mancat marul intr-o zi de marti.

Marti este de asemenea ziua lui Marte, zeul razboiului in mitologia greco-romana, de aceea, inca din Antichitate, se credea ca aceasta zi este nefasta.

Si in Tarot, cea de-a 13-a carte este Moartea, poate nu chiar din intamplare, daca e sa tinem cont de tot ce am precizat anterior.

Nu este greu de inteles, poate, de ce multe tari nici nu folosesc numarul 13 la numerotarea strazilor sau etajelor, inlocuindu-l cu 12 bis.

De asemenea, se spune ca daca numele unei persoane este format din 13 litere, acesta are “Norocul Diavolului”.
Intamplator (sau poate nu?), multi criminali in serie au avut nume alcatuite din 13 litere: Jack The Ripper, Charles Manson, Jeffrey Dahmer, Theodore Bundy si Albert de Salvo.

Iata cateva superstitii legate de cifra 13:

- Sa nu inviti niciodata 13 oameni la masa sau sa nu te asezi niciodata cu 13 oameni la masa. Cum am precizat si anterior, aceasta superstitie este lagata de numarul persoanelor de la Cina cea de Taina.

- Daca 13 cade intr-o zi de vineri sau de marti, cu siguranta se va intampla ceva rau in aceasta zi.

- Daca intr-o camera sunt 13 persoane, cel care sta in dreptul oglinzii sigur va muri.

- Intr-o zi de 13 nu trebuie sa incepi sa construiesti nimic.

- Daca esti nascut in ziua de 13 esti ghinionist.

- Nu este bine sa planifici nimic important intr-o zi de 13.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și