A fost mărit numărul arterelor de control pentru automarfare pe sensul de ieşire din ţară, atât în P.T.F. Borş II (se lucrează pe 4 artere) cât şi în P.T.F. Nădlac II (se lucrează pe 5 artere), dar şi în P.T.F. Vărşand (se lucrează pe 3 artere), P.T.F. Borş (se lucrează pe 2 artere) şi P.T. F. Petea (se lucrează pe 2 artere ).

Reamintim că, la graniţa cu Ungaria, formalităţile de frontieră se efectuează în comun cu autorităţile maghiare, sens în care Inspectoratele Teritoriale ale Poliţiei de Frontieră Oradea şi Sighetu Marmaţiei au contactat autorităţile de frontieră din Ungaria pentru dispunerea unor măsuri comune pentru fluidizarea traficului.

Totodată, de la reluarea completă a traficului pentru vehiculele de mare tonaj (începând din data de 15.03.2022, ora 23.00, ora României), poliţiştii de frontieră de la graniţa cu Ungaria au efectuat formalităţile specifice pentru 3.600 de automarfare, dintre care 2.300 au fost pe sensul de ieşire.

Menţionăm faptul că traficul pentru autoturisme şi mijloacele de transport persoane se desfăşoară în condiţii normale, fără a se înregistra timpi de aşteptare.

Recomandări:

Poliţia de Frontieră recomandă şoferilor de automarfare tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă deschise tranzitului de mărfuri, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, într-un timp foarte scurt.

De asemenea, recomandăm consultarea aplicaţiei Trafic on-line care este disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie on-line prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și