Potrivit unui comunicat de presă al Societății de Științe Matematice din România, la BMO au participat echipe formate din câte 6 elevi din Albania, Bulgaria, Cipru, Macedonia, Grecia, Moldova, Muntenegru, România, Serbia și Turcia (țări membre) precum și echipe din Azerbaijan, Bulgaria B, Italia, Kazakhstan, Kirgizstan, Arabia Saudită, Tajikistan, Turkmenistan, Marea Britanie și Uzbekistan (țări invitate).

BMO este o competiție anuală la care participă elevi de liceu și presupune rezolvarea de către fiecare participant, în cel mult patru ore și treizeci de minute, a patru probleme de geometrie, teoria numerelor, combinatorică și algebră.

Medalii de aur cu punctaj maxim au obținut Ioan-Laurențiu Ploscaru de la Colegiul Național Alexandru Lahovari Râmnicu Vâlcea și Ștefan Spătaru de la Liceul Internațional de Informatică București (provenit de la Școala Generală Mihai Viteazul Alexandria).

Medalii de argint au câștigat Paul Muscă de la Liceul Internațional de Informatică București (provenit de la Colegiul Național Iași), Marius Bocanu de la Liceul Internațional de Informatică București (provenit de la Școala Generală Nr.1 Pitești) și Viorel Andrei Bud de la Liceul Internațional de Informatică București (provenit de Liceul Teoretic Negrești-Oaș);

Medalie de bronz a obținut Andrei Teodor Andronache de la Liceul Internațional de Informatică București (provenit de la Școala Generală Sinești, jud. Vâlcea).

"Toate etapele Olimpiadei de Matematică din România și străinătate sunt susținute de Ministerul Educației Naționale. Antrenarea lotului României și participarea acestuia la Olimpiada Balcanică de Matematică a fost făcută în parteneriat cu Societatea de Științe Matematice din Romania, cu sprijinul sponsorilor principali, respectiv Fundația e-MAG și Societatea de avocați Țuca Zbârcea & Asociații", precizează comunicatul de presă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și