Dermatologii susţin că în fiecare an au pacienţi care ajung la spital cu probleme din cauza clorului din apă. Grijă trebuie să aibă şi cei care aleg să se scalde în lacuri sau râuri, deoarece se pot declanşa alergii la diverse plante din apă.

„Au fost multe alergii la clorul din apă, iar pacienţii cu alergii au voie să intre în apă, dar cu prudenţă. Acestor pacienţi le dăm creme de hidratare tegumentare, antialergice, iar ei îşi scurtează timpul de expunere şi atunci nu se mai declanşează nici reacţia alergică. În cazul celor care se scaldă în locuri neamenajate, le recomandăm să facă un duş imediat ce au această posibilitate, deoarece apa poate să conţină impurităţi. Astfel, pot să se declanşeze reacţii alergice la plantele din apă, de exemplu, pentru că există diverse alge sau plante”, a declarat dr. Maria Pocol, medic dermatolog în Baia Mare.

Temperaturile ridicate favorizează acutizarea ciupercilor de piele

Pe lângă diversele tipuri de alergii, maramureşenii pot avea bătăi de cap şi din cauza ciupercilor de piele. Temperaturile ridicate şi scăldatul în zone neamenajate pot favoriza îmbolnăvirea. Persoanele cu astfel de probleme nu mai au voie să se scalde până la vindecare, pentru a nu deveni un pericol pentru cei din jur.

„În perioada caldă, se acutizează dermatofitozele tegumentare, în special Tinea cruris şi Tinea pedis, adică ciuperca de picior sau cea din zona inghinală. De obicei, pacienţii care s-au scăldat în locuri neamenajate au fost mai predispuşi. Am avut deja şi cazuri de pacienţi cu ciuperci de piele. Aceşti pacienţi nu mai au voie să intre în apă până la completa vindecare, apoi pot să-şi reia activitatea sportivă, deoarece mişcarea este benefică pentru organism”, a concluzionat dr. Maria Pocol.


Preluare: InfoMM.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și