Agenția de știri de stat rusă RIA Novosti l-a citat pe Medvedev spunând că „în cazul în care Occidentul va furniza Ucrainei arma nucleară, va trebui să dăm un atac preventiv”.

„Cu cât sunt mai distructive armele furnizate Kievului, cu atât mai probabil este un scenariu de apocalipsă nucleară”, a adăugat Medvedev în comentariile făcute reporterilor în timp ce se afla într-o călătorie în Vietnam.

Mass-media de stat rusă Tass l-a citat pe Medvedev spunând că „anglo-saxonii nu sunt pe deplin conștienți de acest lucru și cred că nu se va ajunge la așa ceva”, adăugând că „se va ajunge, în anumite condiții”.

În articolul TASS se precizează că Medvedev a comentat extinderea gamei de arme pe care țările NATO s-au angajat să le trimită Ucrainei, afirmând că „poate că vor da arme nucleare”.

Apoi a avertizat: „dar atunci va însemna că o rachetă cu încărcătură nucleară va ajunge la ei”.

SUA și aliații săi nu au sugerat niciodată că ar furniza arme nucleare Ucrainei. NATO a denunțat retorica nucleară a președintelui rus Vladimir Putin și a avertizat cu privire la „consecințe grave pentru Rusia” în cazul în care astfel de arme vor fi folosite.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și