O provocare în fiecare an pentru gospodine o reprezintă meniul de sărbători. În locul preparatelor tradiționale care se regăsesc pe mesele tuturor în perioada Crăciunului, vă propunem un meniu vegetarian care îi va încânta pe oaspeți.
1. Sarmale vegetariene
Sarmalele nu lipsesc niciodată din meniul de sărbători. Păstrați rețeta clasică și modul de preparare obișnuit și înlcuiți doar carnea cu legumele favorite.
Compoziția de sarmale poate conține orez, ceapă, morcov, ciuperci, vinete sau dovlecel. Când vine vorba de frunze, puteți opta fie pentru foi de viță, fie pentru clasica varză murată.
2. Plăcintă cu spanac/dovlecel/ciuperci
În locul clasicei plăcinte de carne de porc, pentru masa de Crăciun puteți opta pentru o plăcintă cu spanac, dovlecel, ciuperci, care să conțină o varietate de legume. Pentru un plus de savoare, pentru compoziție puteți folosi brânză și sos de smântână.
3. Tacos cu avocado și tofu
O rețetă simplă de preparat, dar foarte gustoasă este tacosul. Puteți opta pentru orice fel de legume, iar modul de preparare durează extrem de puțin. Tacosul cu avocado, brânză tofu, roșii, ceapă, rucola și radicchio poate fi o alternativă bună de aperitiv pentru masa de sărbători.
4. Tartar cu avocado și quinoa
Această rețetă poate fi servită fie ca aperitiv, vie ca fel principal. Nu aveți nevoie de multe ingrediente, iar modul de preparare este extrem de simplu.
Aveți nevoie de quinoa, avocado, mango, măr, morcov tahini și lămâie. Amstecați ingredientele și așezați tartarul în farfurie după bunul plac.
5. Lasagna cu legume
Extrem de delicioasă și cu un aspect plăcut, lasagna făcută din legume poate fi un preparat cu care să vă cuceriți oaspeții. Urmați rețeta clasică, însă în loc de carne folosiți legume. Puteți opta pentru dovlecel, spanac, morcov, ceapă, roșii, iar sosul poate fi compus din smântână clasică sau vegetală. Pentru un plus de savoare adăugați brânză din belșug.
Preluare: stirileprotv.ro