În rest domină atmosfera însorită şi va fi mai cald decât în mod obişnuit. Maximele pleacă de la 9...10 grade în Maramureş şi în nord-estul Transilvaniei şi ajung la 28 de grade în sud-estul ţării.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş găsim vreme închisă: înnorări persistente, averse, poate şi fenomene electrice. Vântul agita atmosferă în toată provincia, dar cele mai mari viteze le atinge în zonă înaltă de munte. Se face mai frig decât luni şi vor fi cel mult 14 grade.

Nici în ţinuturile vestice nu prea vedem soarele. Şi pe-aici o să plouă - mai ales în zona Crisanei, iar vântul rămâne insistent. Temperaturile scad şi ajung la valori apropiate de normalul perioadei. La amiază, în Banat se vor înregistra 17 grade.

În Transilvania se înnorează şi se mai răceşte. Vin şi câteva reprize de ploaie, însă fenomenul care ne atrage atenţia este vântul puternic. E posibil să fie şi tunete, şi fulgere, iar maximele se opresc la 17 grade.

La munte vântul o să bată foarte tare. Pe creste va depăşi 120 km/h. În plus, se răceşte simţitor. Apar şi averse, mai consistente în masivele nordice. În zonele înalte ploile se pot transforma în lapoviţă, chiar ninsoare.


Preluare: stirileprotv.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și