"Duminică, ne așteptăm ca regimul termic să se amelioreze. Vremea se încălzește, cerul va fi variabil la nivelul întregii țări. Precipitațiile vor fi slabe cantitativ și vor fi prezente mai mult în partea de vest a țării, dar numai local, și, izolat, în restul teritoriului.

Temperaturile prognozate pentru prima zi de Paște se vor încadra între 14 și 21 de grade Celsius, iar cel mai cald va fi în Lunca Dunării. Pe litoral, mercurul din termometre va indica pe timpul zilei de la 16-17 grade Celsius, iar la munte temperaturile vor oscila în funcție de zonă. Astfel, dacă la Predeal vor fi cel mult 13-14 grade, la Vf. Omu nu se va înregistra mai mult de un grad Celsius. Diminețile vor fi mai reci, în zona montană, unde se vor înregistra cel mult două grade Celsius. Duminică, în București, vremea va fi caldă, cu maxime de 19 grade Celsius. Șansele de precipitații sunt foarte reduse", a precizat Dima.

În ceea ce privește prognoza pentru a doua zi de Paște, reprezentatul ANM a spus că, din punct de vedere termic, vremea va continua să se încălzească, cu mențiunea că ploile vor reveni în noaptea de luni spre marți, începând din regiunile vestice.

"Pentru luni este anunțată o vreme în continuă încălzire, iar cerul va fi variabil în majoritatea regiunilor. La nivel național, maximele se vor încadra între 17 și 24 de grade Celsius. Cel mai cald va fi tot în Lunca Dunării, în zona de sud-est a țării. În Capitală ne vom bucura de 23-24 de grade Celsius în miezul zilei. Precizăm că, începând din noaptea de luni spre marți, își vor face apariția din nou ploile, mai întâi în partea de vest a teritoriului", a afirmat meteorologul de serviciu al ANM.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și