Vântul continuã sã sufle tare în sudul Moldovei, în jumãtatea esticã a Munteniei și în Dobrogea, iar maximele pleacã de la 1 grad în Bucovina și vor ajunge la 10 grade în Oltenia și în Muntenia.

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și Bărăganul. Pe aici găsim vreme mai bunã, cu soare și poate câteva ploi dimineața. Vântul suflã tare, iar în zona litoralului, vor fi rafale de peste 80...90 km/h. Temperaturile vor ajunge la 7 grade.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, atmosfera va fi insoritã, vântul va ajunge la viteze de panã la 75 de km/h, iar la amiazã se ating cel mult 8 grade.

Vedem soarele și în nordul Moldovei și în Bucovina, dar temperaturile rãman modeste. Spre searã se adună norii, iar la noapte vor fi precipitații sub formã de lapovitã și ninsoare.

În nordul Transilvaniei și prin Maramureș, cerul rãmane acoperit de nori, vor fi ploi slabe, dar mai târziu va fi și lapovițã, dar pe zone restrânse. La amiazã, termometrele vor indica în jur de 4 grade Celsius.

În vestul țării, gãsim mulți nori, insã doar prin Crișana, mai apar câțiva stropi de ploaie. Temperaturile scad ușor și se opresc la 6 grade.

În Transilvania, atmosfera va fi închisã și o să ningã, mai ales în zonele de munte. La altitudini mari, vântul viscolește ninsoarea cu viteze de peste 80 km/h. Maximele se opresc la 6 grade în vestul provinciei.

În Oltenia, ne-așteaptã o zi cu mult soare și temperaturi în creștere ușoarã, dar vântul se intensificã în primele ore ale zilei.

Și în sudul țãrii, se anunțã vreme mai bunã, însã și pe aici, vântul va avea intensificãri, iar în jumãtatea esticã a Munteniei, vor fi rafale de 80 de km/h. Se incãlzeste ușor și la amiazã vor fi cel mult 10 grade.

Vremea la munte

La munte, duminică temperaturile mai cresc puțin, iar spre searã, mai vin câteva ninsori slabe. Vântul suflã cu putere la altitudini mari, la rafalã se vor depăși viteze de 80 km/h și ninsoarea va fi viscolitã.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și