Dr. Stuart Finklestein, care l-a însoţit pe megastar în turneul internaţional "Dangerous" din 1993, a depus mărturie prin intermediul unui mesaj video că i-a dat lui Michael o doză de Demerol şi i-a făcut morfină intravenos în timp ce se afla în Thailanda. De asemenea, el a precizat că i-a comunicat managerului de turneu Paul Gongaware că Michael era dependent de astfel de substanţe.

În cea de-a 43-a zi a procesului în care familia lui Jackson solicită despăgubiri de la companie AEG Live, Dr. Finklestein, care în prezent este specialist în adicţii, a povestit că i-a administrat calmante lui Michael. El l-a contactat din Thailanda pe medicul din Los Angeles al megastarului şi, prin telefon, au convenit că este mai bine să-i dea medicamente împotriva durerii pentru a-l scăpa de o migrenă foarte puternică.

Finklestein le-a spus juraţilor că i-a făcut lui Jackson o injecţie cu Demerol şi a remarcat că "fundul starului era plin de urme de ace, iar musculatura fesieră era presărată cu abcese, astfel încât acul aproape s-a îndoit (...) Era evident că i s-au făcut numeroase injecţii în fesieri înainte de a ajunge la Bangkok".

Apoi medicul a precizat că i-a administrat morfină lui Jackson în repetate rânduri în următoarele 24 de ore, până megastarul s-a simţit suficient de bine pentru a urca pe scenă.

De asemenea, Dr. Finklestein a povestit că în acea perioadă Jackson purta plasturi Duragesic, plasturi ce conţin un alt analgezic pe bază de opiacee şi care este absorbit direct prin piele.

El şi-a încheiat mărturia precizând că le-a spus promotorilor de concerte că după părerea lui Michael Jackson era dependent de calmante pe bază de opiacee, dar niciunul nu l-a crezut. Medicul a precizat că i-a spus acest lucru şi lui Gongaware, care în prezent este unul dintre directorii AEG Live.

Conducerea companiei organizatoare de concerte AEG Live, prin CEO-ul acestei companii, Randy Phillips, a reacţionat public faţă de procesul deschis de mama lui Michael Jackson, Katherine, care acuză compania că ar fi neglijat starea precară a sănătăţii megastarului în perioada de pregătire a mult mediatizatului "comeback" de la Londra, dinainte de decesul acestuia.

Katherine Jackson solicită 40 de miliarde de dolari drept despăgubiri în cadrul unui proces deschis alături de copiii megastarului.

Conform publicaţiei New York Daily News, avocatul lui Katherine l-a întrebat pe Randy Phillips, în timpul procesului dacă este de părere că acest caz reprezintă o tentativă de extorcare fără niciun fundament asupra companiei sale, AEG Live. Phillips a replicat direct: "Dacă doriţi un răspuns prin da sau nu, atunci răspunsul este da".

Reprezentanţii familie Jackson invocă faptul că AEG Live ar fi trebuit să-l verifice mai bine pe Dr. Conrad Murray, în contextul în care avocaţii AEG au precizat că Murray a fost ales chiar de Jackson.

Michael Jackson a încetat din viaţă în 2009, în urma administrării unei doze letale de propofol de către Dr.-ul Conrad Murray.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și