"Regulamentul european prin care se permite utilizarea aditivilor în prepararea micilor românești, respectiv bicarbonatul de sodiu și carminul, va fi publicat în primele zile din luna iunie în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene. În aceste condiții, micii românești nu mai au nicio problemă și vor putea fi exportați în spațiul comunitar", a spus Constantin.

Dosarul autorizării aditivilor bicarbonat de sodiu și carmin la prepararea mititeilor românești mai trebuia să primească, la mijlocul lunii mai, acordul Parlamentului și al Consiliului European, după ce decizia cea mai importantă a fost luată în data de 10 martie în Comitetul permanent pentru lanțul alimentar și sănătatea animală (SCFCAH), prin obținerea unui vot favorabil care permitea includerea aditivilor necesari pastei de mici în legislația actuală a Uniunii Europene.

Nu mai puțin de nouă state membre beneficiază de pe urma deciziei din 10 martie a SCFCAH, potrivit căreia au fost autorizați mai mulți aditivi pentru utilizare la prepararea anumitor produse, printre care și micii românești.

Potrivit datelor furnizate de Federația Pro Agro, în România, se consumă anual între 20.000 și 25.000 de tone de mici, ceea ce înseamnă că pe mesele românilor ajung în jur de 440 de milioane de mici.


Preluare: AgerPres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și