Noile telefoane mobile inteligente Nokia Lumia vor fi cunoscute ca Microsoft Lumia, a anunțat gigantul american. Restul operațiunilor Nokia, care nu sunt deținute de compania americană, își vor păstra numele Nokia.

O postare de pe pagina de Facebook a Nokia France confirmă renunțarea la numele brandului. Redenumirea va fi prezentată pe plan global la momentul potrivit, a anunțat Microsoft, cel mai mare producător mondial de software.

Anunțul vine în ciuda acordului încheiat pe zece ani cu compania finlandeză prin care Microsoft s-a angajat să utilizeze numele Nokia pe dispozitivele mobile.


În prezent, Microsoft este într-un proces masiv de reorganizare. În iulie, compania americană a anunțat eliminarea a 18.000 de locuri de muncă, echivalentul a 14% din efectivele sale mondiale (127.000 de angajați), aceasta fiind cea mai mare restructurare de personal realizată vreodată în istoria companiei.

Cea mai afectată va fi divizia de telefoane mobile Nokia Devices and Services, care va pierde 12.500 de angajați, adică jumătate din forța sa de muncă. Ca urmare a acestor restructurări, Microsoft a informat că va înregistra costuri de 1,6 miliarde de dolari sub formă de pachete compensatorii și costuri asociate în următoarele patru trimestre.
De asemenea, în procesul de restructurare, Microsoft va închide, în noiembrie, uzina Nokia de la Komarom (Nord-Vestul Ungariei), care are aproximativ 1.800 de angajați.

În 2011, Nokia a decis să închidă fabrica din localitatea Jucu (județul Cluj), după ce a investit 60 de milioane de euro în această întreprindere inaugurată în 2008.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și