Mihaela a început agresiv, dar insuficient de exact meciul. Forehand-urile puternice au greșit de multe ori ținta ori s-au lovit de agasantele lovituri defensive ale belgiencei. Mertens s-a desprins decisiv la 4-2, cu un break obținut strict pe erorile neforțate ale româncei. A câștigat primul act la 4, după 58 de minute.

Actul secund părea să se desfășoare după aceleași coordonate. Break rapid Mertens și 3 mingi de rebreak ratate de Buzărnescu. A fost momentul de declic. Mihaela a reușit să spargă serviciul advers și au urmat 4 game-uri consecutive adjudecate, decisive pentru câștigarea setului, 6-3, în 44 de minute.

Setul 3 a fost unul fără istoric. Mihaela a controlat jocul din toate punctele de vedere, a fost agresivă la retur, a servit mult mai bine decât adversara și a profitat de accidentarea suferită de belgiancă la mâna dreaptă. Intervențiile medicului nu au ajutat-o pe Mertens, care pe final a forțat, a lovit decisiv fiecare minge, dar fără succes.

Mihaela Buzărnescu se impune 4-6, 6-3, 6-1 și este în fața celei mai mari performanțe din carieră. În finala de la San Jose va juca împotriva câștigătoarei duelului dintre americanca Danielle Rose Collins (42 WTA) și grecoaica Maria Sakkari (49 WTA).

REACȚIE EMOȚIONANTĂ
"E prima dată când sunt într-o finală de turneu Premier. Nu credeam că voi ajunge aici. Am avut suișuri și coborâșuri în tururile precedente. Am încercat să fiu concentrată astăzi, chiar dacă am pierdut primul set. Asta am visat dintotdeauna, să ajung la un asemenea nivel. Sper să fiu un exemplu pentru copii, să vadă că nu trebuie să cedezi niciodată. Nu credeam că la vârsta mea voi ajunge să joc o finală de asemenea nivel", a declarat Buzărnescu la final.

Sursa: www.gsp.ro


Preluare: www.gsp.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și